LİPGUM-VİZYON VE MİSYON

VİZYON: Laboratuvarımız elektrokimyasal enerji depolama cihazlarında meydana gelen yeniliklerin yanı sıra yeni batarya elektrokimyaları ile de ilgilenmektedir. Laboratuvarın temel vizyonunda mevcut batarya elektrokimyalarına özgün yaklaşımlarla yüksek kapasite değerlerine sahip bataryaların gruba özgün yöntemlerle geliştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Yenilikçi malzemeleri kendimize özgün yöntemler ile üretip, elektrokimyasal enerji depolama uygulamaları için özelliklerinin belirlenmesi, karakterize edilmesi ve konu hakkında özgün yüksek etki faktörüne sahip yayınların üretilmesidir. 

MİSYON: Laboratuvarımızın temel misyonu mevcut batarya teknolojilerinin şarj edilebilirliklerini ve hız yeteneklerini sınırlayan faktörleri ortadan kaldırarak batarya teknolojilerine yenilikçi yaklaşımlar getirmektir. Elde edilen bilgi birikimleri ve tecrübeler yoluyla ülkemizin batarya ihtiyaçlarını ulusal olarak karşılamanın yanı sıra Ululusarası alanda da saygın bir Laboratuvar haline gelmektir.

Giderek önem kazanacak elektrokimyasal enerji depolama uygulamalarında, ülkemizin ihtiyaç duyacağı batarya teknolojileri için protatipler oluşturmak ve batarya geliştirilmesi alanında Türkiye’de birinci, dünyada saygın laboratuvarlar arasında yer almak.