BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE ÜRETİM LABORATUVARI-VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ

  • 1 Ocak 2018’de faaliyete geçen Bitki Doku Kültürü Araştırma ve Üretim Laboratuvarı, konvansiyonel olarak üretimi zor olan bazı ticari öneme sahip bitki tür ve çeşitlerinin aseptik koşullarda kısa sürede ve kitlesel olarak üretimine odaklanmıştır. 
  • Çoğaltılması hedeflenen bitki tür ve çeşitlerinden alınan vejetatif doku ve organlar ile aynı genotipe sahip çok sayıda bitkinin kısa sürede üretimi doku kültürü tekniği ile mümkün olabilmektedir. Böylece süs bitkileri ve meyve fidanı üretiminde, sektörün ihtiyaç duyduğu ismine doğru, hastalıktan ari ve yüksek kalite standartlarına sahip bitkilerin üretilmesi ve tarımsal alanda gelişmelere katkı sağlanması hedeflenmektedir.
  • Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taki Demir liderliğinde iki Biyolog, bir Ziraat Mühendisi Bitki Doku Kültürü Araştırma ve Üretim Laboratuvarında AR-GE çalışmalarını sürdürmektedir.
  • Ayrıca, eğitime destek amacıyla Lisansüstü Eğitim yapan öğrencilere Ar-Ge imkânı sunulmakta, her yarıyıl “Meslek Yüksek Okulu 3+1 İşyeri Uygulaması” kapsamında iki stajyere uygulamalı eğitim imkânı sağlanmaktadır.